„Un lung drum spre o planetă mică și furioasă” de Becky Chambers – coperta romanului pe care îl traduc

Începând de anul acesta, editura Herg Benet inițiază mai multe colecții noi, cu traduceri din literatura străină. De asemenea, 2017 este și debutul meu ca traducător, iar primul roman pe care îl am în lucru este SF-ul „Un lung drum spre o planetă mică și furioasă” de Becky Chambers, carte care a fost o surpriză imanesă anii trecuți pe piața anglo-saxonă. Publicată inițial în regim self-publishing, a fost remarcată de către Orbit, care a relansat-o internațional, cu un succes dublu, de critică și de public. Nici nu a fost greu acest succes, din moment ce lectura manuscrisului a fost pentru mine o reală plăcere. Mă aștept la același lucru și de la publicul pasionat din România, care va putea citi cartea în tălmăcirea mea cel mai probabil începând cu sfârșitul lunii mai, anul acesta.

Coperta e cea care se vede, iar mie mi se pare că se potrivește la fix cu tonul romanului.

Descrierea oficială este următoarea:

Atunci când Rosemary Harper se alătură echipajului de pe Wayfarer, așteptările nu îi sunt foarte mari. Dincolo de peticele pe care ar trebui să le capete cât mai curând, Wayfarer este o navă măruntă, aparent liniștită, rătăcită în birocrația megacorporațiilor și, cel mai important, potrivită pentru ca Rosemary să se distanțeze de problemele din trecut. Iar personalitățile atât de distincte și rasele atât de diverse ale noilor săi colegi (de la excesiv de amabila Sissix, la Kizzy și Jenks, perechea nedespărțită de tehnicieni ce cârpesc măruntaiele navei) pot fi în același timp și motiv pentru certuri haotice, și baza unor noi prietenii care ar fi părut imposibil de legat. Una peste alta – locul perfect pentru ea.

Totul până ce Ashby, nobilul căpitan, acceptă comisionarea unei lucrări extrem de profitabile: construirea unui tunel hiperspațial către o planetă îndepărtată. Oportunitatea le-ar asigura tuturor independența financiară, asta dacă ar putea supraviețui lungului și primejdiosului drum prin galaxia marcată de o pace fragilă.

Însă Rosemary nu este singura care are secrete de ascuns, iar întreg echipajul va descoperi că spațiul este vast, iar propria navă cu adevărat mică…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *