„Romanul lui Alexandru Voicescu şi recunoaşterea sa sunt, pentru mine, un semn al normalităţii în literele româneşti de azi.” – Cătălin BADEA-GHERACOSTEA

„De Ziua Culturii Naţionale, în Aula Bibliotecii Universitare, s-a desfăşurat Gala Tînărului Scriitor, aflată la a VI-a ediţie. Scopul manifestării este să premieze cele mai bune cărţi ale anului precedent, cu autori români, în vîrstă de pînă la 35 de ani. Premiile se acordă după jurizarea făcută de laureaţii secţiunii de critică a ultimelor trei ediţii ale Galei; componenţii juriului din 2016 fiind Bianca Burţa-Cernat, Mihai Iovănel şi Andrei Terian.

La secţiunea Tînărul Prozator al Anului, nominalizările au fost:

Flavius Ardelean, Scîrba sfîntului cu sfoară roşie, Herg Benet

Andrei Mocuţa, Literatura, Tracus Arte

Alexandru Voicescu, Malad, Herg Benet

Cîştigătorul a fost Alexandru Voicescu, prin romanul său de debut, scos la propria editură. Din motivaţia juriului, reprezentat pe scenă de Mihai Iovănel, extrag ideea că Alexandru Voicescu a ştiut să construiască un thriller complex, cu inserţii de ocultism, folosind mijloacele literare cele mai adecvate pentru a face trecerea între real şi fantastic.

Ştiut fiind cititorilor SFadeiMalad este şi pentru mine romanul preferat, în „fantasticul clasic“ – dacă luăm în considerare topul apărut chiar în ziua Galei – nu îmi mai rămîne decît să spun cîteva cuvinte despre semnificaţia recunoaşterii acestei cărţi, la cel mai înalt nivel. (…)”

 

Un articol de Cătălin BADEA-GHERACOSTEA în noul număr al revistei observator Cultural despre integrarea literaturii de „nişă” FSFF&H în mainstream.

Citeşte articolul integral aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *