Interviu pentru IQads despre editura Herg Benet: „În România se scrie foarte mult, dar și foarte prost”

Cum ajunge o carte sa fie publicata de editura

E o mare diferenta intre publicarea unui autor roman si cea a unei carti traduse. La o traducere conteaza notorietatea autorului, inclusiv premiile primite, si performantele la nivel de vanzari din strainatate. Restul presupune munca de agent literar, cu participarea la licitatii si negocieri.

Editura Herg Benet publica exclusiv autori romani contemporani. Toti pasii care sunt facuti pentru publicarea unui autor strain lipsesc, pentru ca pe de o parte autorii de la Herg Benet sunt in marea lor majoritate debutanti sau tineri scriitori, deci nu au cu ce notorietate sa vina, iar pe de alta parte gradul de vandabilitate este o necunoscuta foarte mare.

Riscul de a publica un autor roman neconfirmat este foarte mare. De aceea selectia manuscriselor este o munca extrem de importanta. Majoritatea manuscriselor primite la editura sunt nepublicabile sau publicabile doar dupa o foarte extenuanta munca de rescriere, de cele mai multe ori nejustificabila economic.

In Romania se scrie foarte mult, dar si foarte prost. Manuscrisele publicabile de catre noi, care avem o anumita nisa formata si anumite standarde, sunt foarte putine cantitativ.”

Text integral pe IQads.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *